اخباراخبار جهان

درگیری بایدن و ترامپ بر سر دلایل ورشکستگی بانک ها

ورشکستگی های اخیر بانکی شامل سقوط بانک سیلیکون ولی (SVB)، سیگنچر بانک، و بانک سیلورگیت، باعث شده است که افراد برجسته دولتی تلاش کنند مقصری پیدا کنند. جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، علناً سیاست‌های یکدیگر را مقصر نتیجه ورشکستگی بانکها دانسته‌اند، اما به گفته برخی تحلیل‌گران، مشکل ممکن است ناآگاهی در سیستم بانکی باشد.

بایدن و ترامپ یکدیگر را به خاطر ورشکستگی بانک‌ها متهم می کنند

بحران بانکی اخیر که ایالات متحده در حال حاضر و پس از سقوط سه بانک (Silicon Valley Bank ،Signature Bank و Silvergate Bank) با آن مواجه است، سبب شده است، یک بحث سیاسی بین جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا دامن زده است تا مسئول بزرگ ترین ورشکستگی بانک ها از زمان بحران وام مسکن در سال 2008 را بیابند.

بحث بین بایدن و ترامپ بسیار پر سر و صدا بوده که تقصیر را به گردن سیاست های یکدیگر می اندازند. در 13 مارس، در پی سقوط بانک سیلیکون ولی، بایدن به مردم در مورد ماهیت منزوی این حادثه اطمینان داد و از آمریکایی ها خواست به سیستم بانکی اعتماد کنند و گفت که این سیستم امن است.

در همان زمان، پرزیدنت بایدن تقصیر ورشکستگی بانک ها را به پیشرفت های مقررات زدایی که در دولت ترامپ رخ داد، نسبت داد. که در آن مقررات سختگیرانه بانکی که از طریق قانون داد-فرانک در دوران ریاست جمهوری اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا وضع شده بود، لغو شد. بایدن تصریح کرد:

متأسفانه دولت گذشته مقررات را عقب انداخت.

دونالد ترامپ به سرعت این اتهامات را رد کرد و روشن کرد که دولت فعلی مسئول وضعیت متزلزل کنونی سیستم بانکی و این فاجعه اقتصادی می‌داند. ترامپ در بخشی از سخنرانی خود در 28 مارس گفت:

ما چپ و راست شاهد ورشکستگی بانک ها هستیم. جو بایدن و مشاوران او و کنگره مسئول مستقیم ایجاد این فاجعه اقتصادی هستند و با ادامه یافتن ریاست جمهوری جو بایدن، اوضاع بدتر خواهد شد. این چیزی است که تقریباً در هر بخش اتفاق می افتد.

یک پاسخ متفاوت با این حال، برای برخی از تحلیلگران، تقصیر در مشکلاتی است که می‌توانستند به راحتی با ارزیابی ریسک، به عنوان مثال، بانک سیلیکون ولی کنترل شوند. این نظر آندره استیوز، مدیر عامل میلیونر و موسس BTG Pactual، یکی از بزرگترین بانک های سرمایه گذاری در لاتام است که بیش از 70 میلیارد دلار دارایی را مدیریت می کند.

برای استیوز، فقدان تخصص اپراتورهای بانکی ناشی از سال‌ها نرخ بهره پایین بود که باعث خرابی بانک سیلیکون ولی شد. استیوز توضیح داد که نسل کنونی اپراتورها فقط تورم و سیاست های جنگ طلبانه را به صورت کتابی یا تئوری می شناسند و نمی دانند که چگونه در عمل با آنها برخورد کنند.

استیوز اعلام کرد:

این یک مدیریت بدهی دارایی بسیار اساسی است که هر تحلیلگر جوانی که در بانکی در شیلی کار می کند، برزیل یا کلمبیا یا هر کشور دیگری که کمی نوسانات بیشتری دارد می‌دانستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا