مقالات

آینده ارزهای دیجیتال

این مقاله از  کافه ترید بر روی آینده ارزهای دیجینال تمرکز دارد و این که چگونه فناوری ممکن است پول و پرداخت‌ها را در آینده تغییر دهد و اینکه چگونه از سکه های قدیمی زنگ زده به ارزهای دیجیتالی رسیده ایم. گرچه در 2 سال گذشته بازار ارزهای دیجیتال تحولات زیادی را پشت سر گذاشته و رشد آن سریعتر از همیشه بوده است، اما آینده ارزهای دیجیتال هرگز تا این حد مبهم نبوده است. در واقع بازار ارزهای دیجیتال نسبت به بازارهای دیگر بسیار نوپا تر است و به همین دلیل آینده آن برای بسیاری از سرمایه گذاران مهم است. آیا آینده ارزهای دیجیتال برای شما بسیار با اهمیت است؟ پس تا آخر این پست با بانکدکس همراه باشید.

ارزهای دیجیتال در حال حاضر یکی از مهم ترین نوآوری های چند دهه گذشته محسوب می شوند. اکنون کاربران میخواهند بدانند که کارشناسان چگونه آینده ای را برای ارزهای دیجیتال متصور هستند و آینده ارزهای دیجیتالی در ایران به چه شکلی پیش خواهد رفت.

آینده ارزهای دیجیتال در سال های پیش رو

می‌توانیم در مورد ارزشی که ممکن است ارز دیجیتال های برای سرمایه‌گذاران در ماه‌ها و سال‌های آینده داشته باشد حدس بزنیم. اما واقعیت این است که هنوز یک سرمایه گذاری جدید و سوداگرانه است، بدون سابقه زیادی که بتوان بر اساس آن آینده ارزهای دیجیتال را پیش بینی کرد. مهم نیست که یک متخصص چه فکر می کند یا چه می گوید، هیچ کس واقعا نمی داند چه اتفاقی برای آینده ارزهای دیجیتال خواهد افتاد. اگر یک چیز قطعی باشد، این است که همان گونه که بازار ۵ سال پیش به غیر قابل تشخیص به نظر می رسید همین برای بازار ارزهای دیجیتال در 5 سال آینده ممکن است اتفاق بیفتد و به همان اندازه که بازار 5 سال غیرقابل پیش بینی بود اکنون و برای آینده ارزهای دیجیتال غیرقابل تشخیص است.

برای مثال افرادی که روی ریپل سرمایه گذاری کردند و به دنبال خرید ریپل بودند اما بعد از شکایت کمیسیون اوراق بهادار آمریکا ریپل بسیار ارزشش کاهش یافت. یا در مثالی دیگر خرید لایت کوین و خرید بیت کوین کش تا سال 2020 بسیار رونق داشت، اما رفته رفته خرید و فروش این ارزهای دیجیتال نیز کاهش یافت، آن هم به دلیل ظهور رمز ارزهای جدید با فناوری ها و قابلیت های جدید.

به همین دلیل مهم است که فقط بر روی چیزهایی سرمایه گذاری کنیدریسک از دست آن را داشته باشید معمولا توصیه میشود 10 درصد از سود و درآمد خود را سرمایه گذاری کنید، پس اگر قصد سرمایه گذاری روی آینده ارزهای دیجیتال را دارید حد سرمایه رعایت شود. فردریک استانیلد، اخیرا در کنفرانسی که در آتلانتا برگزار شده بود گفت: سرمایه‌گذاری‌های خود را کوچک نگه دارید و هرگز سرمایه‌گذاری‌ بر روی ارزهای دیجیتالی را بالاتر از سایر اهداف مالی مانند پس‌انداز برای دوران بازنشستگی و پرداخت بدهی‌های با بهره بالا قرار ندهید.

آینده ارزهای دیجیتالی در بلند مدت

در آینده، ما انتظار داریم که سیستم‌های پول و پرداخت داخلی بانک‌های مرکزی دولتی را درگیر همکاری با نهادهای خصوصی (جدید و قدیمی) برای راه‌اندازی ارزهای دیجیتالی کنند که سیستم‌های پولی و پرداختی بهتری را در سطوح داخلی و بین‌المللی تقویت می‌کنند. با این حال، بانک‌های مرکزی نگرانی‌های جدی دارند که آیا ارزهای دیجیتال، استیبل کوین‌ها و ارزهای دیجیتالی با پشتوانه بانک مرکزی می‌توانند در کنار پول نقد (فیات) وجود داشته باشند یا خواهند داشت.

اگرچه سیستم‌های پرداخت مبتنی بر پول کاغذی همچنان نقش‌های مهمی را ایفا می‌کنند، دیجیتالی شدن پول به‌عنوان CBDC می‌تواند به طور بالقوه سلطنت چند قرنی پول نقد را در آینده نزدیک از بین ببرد. پس از بحران مالی جهانی، بانک‌های مرکزی به‌عنوان نزدیک‌ترین متحدان بانک‌ها شناخته شدند و آنها را از ورشکستگی نجات دادند. همه‌گیری ویروس کرونا تنها احساسات منفی را تشدید کرد، زیرا دولت‌ها راهی سریع و ساده برای ارسال مستقیم پول کمک به شهروندان خود نداشتند.

همه اینها منجر به یک روند بزرگ شد و سبب شد کریپتوکارنسی که زمانی تنها در میان جامعه نسبتاً حاشیه‌ای سرمایه‌گذاران ضد استقرار شناخته می‌شد، اکنون به یک نام آشنا تبدیل شود و اکنون تحلیلگران تخمین می زنند که حجم بازار جهانی ارزهای دیجیتال تا سال 2030 بیش از سه برابر خواهد شد، و به ارزشی نزدیک به 5 میلیارد دلار خواهد رسید. سرمایه‌گذاران، کسب‌وکارها و برندها چه بخواهند به آن بپردازند یا نه، نمی‌توانند موج رو به افزایش کریپتو را برای مدت طولانی نادیده بگیرند. ارزش سرسام‌آور ارزهای دیجیتال باعث محبوبیت آن‌ها به عنوان ابزار معاملاتی شده است و این یک موضوع امیدوارانه برای آینده ارزهای دیجیتال است.

آینده ارزهای دیجیتال و بانک های مرکزی

آینده ارز های دیجیتال و بانک مرکزی

سخنرانی‌ها و مقالات تحقیقاتی متعددی که از بانک‌های مرکزی می‌آیند گواهی بر این علاقه فزاینده به ارز دیجیتال در آینده است. علاوه بر این، برخی کشورها و بانک‌های مرکزی از گفت‌وگو فراتر رفته و گام‌های فعالی برای پیشبرد این ابتکار برداشته‌اند. از جمله کشور چین که به عنوان یک اقتصاد بزرگ در خط مقدم انتقال پول کاغذی به شکل دیجیتال است. بانک مرکزی در عصر ارزهای دیجیتال موضوعی است که به سرعت در حال توسعه در اقتصاد پولی است. به نظر می رسد ارزهای دیجیتال الگوریتمی مانند بیت کوین رقبای قابل قبولی برای ارزهای فیات بانک مرکزی هستند و حضور آنها در بازار ممکن است بانک های مرکزی را برای دنبال کردن سیاست های پولی سخت گیرانه تر تحت فشار قرار دهد.

جالب‌تر اینکه، فناوری بلاک چین پشت ارزهای دیجیتال پتانسیل بهبود عملیات پرداخت و تسویه بانک‌های مرکزی را دارد و احتمالاً به عنوان پلتفرمی عمل می‌کند که بانک‌های مرکزی ممکن است در آینده ارزهای دیجیتال خود را از طریق آن راه‌اندازی کنند. یک ارز دیجیتال مستقل می‌تواند پیامدهای عمیقی برای سیستم بانکی داشته باشد، روابط بین شهروندان و بانک‌های مرکزی را محدود کند و نیاز مردم به نگهداری سپرده‌ها در بانک‌های تجاری را از بین ببرد.

آینده ارزهای دیجیتال در ایران

اگرچه ایران رسما ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده است، اما تغییراتی در آینده مشاهده می شود. از نقطه نظر اقتصادی، ایران تحت فشار تحریم های اقتصادی اعمال شده توسط ایالات متحده قرار دارد و این یکی از دلایلی است که ایران به آرامی به سمت ارزهای دیجیتال شده روی می آورد. در واقع در اردیبهشت ۱۳۹۷، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، تاکید کرد:

در حال حاضر ارز ملی دیجیتال در کشور طراحی نشده است و بر اساس داده‌های موجود تعداد کمی از مردم ایران مشتری ارزهای دیجیتال هستند و بیش از 2.5 میلیارد دلار برای خرید ارزهای دیجیتال به خارج از کشور ارسال شده است. بانک مرکزی ایران در  15 می 2021 اعلام کرد که به دنبال راه اندازی ریال دیجیتالی می باشد. در ادامه رئیس بانک مرکزی از توسعه نسخه اولیه ریال دیجیتال ایرانی خبر داد. گفت‌وگوهای زیادی در مورد پول دیجیتال ملی و ارتباط آن با ارزهای دیجیتال بین محققان و بانک‌های مرکزی جهان وجود داشته است.

به ویژه تحقیقات زیادی در مورد مقررات ارزهای دیجیتال و تأثیر آنها بر سیاست های پولی و فارکس انجام شده است. همتی رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بیانیه ای اعلام نمود که: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طبق قانون مسئولیت روشنی برای حفظ ارزش پول ملی و تنظیم هر نوع مبادلات پولی در ساختار اقتصادی خود دارد. معرفی پول دیجیتال ملی در آینده تأثیر مثبتی بر اقتصاد خواهد داشت، مدیریت جریان پول، بین المللی شدن ریال و حتی تغییر ساختار نظام پولی از جمله مواردی است که تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

همتی اوایل سال جاری اعلام کرد که بانک مرکزی پیش نویس طرح اجرایی صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی ایران (CBDC) را به پایان رسانده است، و در کمیته تخصصی در حال بررسی است. به زودی پس از تصویب و تکمیل، یک استراتژی اجرایی گام به گام و یک برنامه راه اندازی آزمایشی ارائه خواهد شد.

همتی در تشریح CBDC آینده گفت: “ریال دیجیتال در قالب یک ارز دیجیتال باثبات خواهد بود و ارزش آن به ریال کاغذی سنتی موجود متصل می‌شود. تفاوت اصلی این است که محیط برنامه آن تغییر خواهد کرد”. به گفته بانک مرکزی ایران، ریال دیجیتال قابل استخراج نخواهد بود و اگرچه از فناوری مشابهی برای انتشار ریال دیجیتال استفاده خواهد شد، اما مانند سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین یا اتریوم نخواهد بود. در واقع یکی از انگیزه های توسعه چنین ارزی در آینده این است که می تواند به طور بالقوه به عنوان دفاعی در برابر تحریم های ایالات متحده علیه ایران مورد استفاده قرار گیرد.

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، از ارزهای دیجیتال به عنوان روشی امیدوارکننده برای جلوگیری از معاملات دلار آمریکا یاد کرد. همچنین عنوان کرد ارزهای دیجیتال می تواند جایگزینی برای سیستم پرداخت بین بانکی سوئیفت باشد. مسعود خاتونی، یکی از اعضای ارشد بزرگترین بانک ایران که طرفدار ارزهای دیجیتال است اضافه کرد که: ” ایران باید به‌طور رسمی فعالیت‌های استفاده از ارزهای دیجیتال را به رسمیت بشناسد، زیرا در حال حاضر آینده بانکداری را شکل می‌دهند. خود بانک ها نیز برای استفاده از آنها باید وارد این حوزه شوند.”

وی همچنین اظهار داشت: ” آینده بانکداری در سراسر جهان با ارزهای دیجیتال در هم آمیخته است که در سکوت وارد بانک ها می شوند زیرا اکثر بانک ها از حضور آنها غافل هستند و به عبارتی آینده ارزهای دیجیتال روشن است. وی همچنین از مسئولان بانک مرکزی تقاضا کرد، از ایجاد محدودیت برای ارزهای دیجیتال از طریق قوانین و مقررات خودداری کنند، زیرا براساس واقعیت های روز دنیا شکل گرفته و مردم ایران نیز به سمت آن حرکت کرده اند.” در نهایت به نظر می رسد که دولت ایران نسبت به فناوری زیربنایی کریپتو خوش بین است.

در ماه اوت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران و کتابخانه ملی تفاهم نامه ای را برای استفاده از بلاک چین برای دیجیتالی کردن آرشیوهای کشور امضا کردند.

آینده ارز های دیجیتال چگونه است

تعداد سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال برای مدتی در سراسر جهان به طور پیوسته در حال افزایش بوده است، ارزهای دیجیتال همیشه هم از نظر قیمت و هم در درک مصرف کنندگان نوسان داشته است. با وجود انفجار در سال‌های اخیر، آینده ارزهای دیجیتال هنوز مشخص نیست. اگرچه علاقه مندان به ارزهای دیجیتالی دیگر افرادی نیستند که بیت کوین را استخراج می کنند، بلکه کسانی هستند که از موفقیت آن سود می برند. بانک های مرکزی و آینده پول محافل سیاست‌گذاری و بانک‌های مرکزی در سرتاسر جهان اکنون به مزایا و معایب عرضه ارزهای دیجیتال که در دسترس عموم مردم توجه جدی دارند.

برخی از محدودیت‌هایی که در حال حاضر ارزهای دیجیتال با آن روبرو هستند مانند این واقعیت که ثروت دیجیتال فرد می‌تواند در اثر خرابی رایانه پاک شود، یا اینکه یک خزانه مجازی ممکن است توسط یک هکر غارت شود. این موضوع ممکن است به مرور زمان از طریق پیشرفت‌های فناوری برطرف شود. در حالی که تعداد بازرگانانی که ارزهای دیجیتال را می پذیرند به طور پیوسته افزایش یافته است، آنها هنوز در اقلیت هستند. برای اینکه ارزهای دیجیتال به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرند، ابتدا باید در میان مصرف کنندگان مقبولیت گسترده ای کسب کنند.

با این حال، پیچیدگی نسبی آنها در مقایسه با ارزهای معمولی احتمالاً اکثر مردم را منصرف خواهد کرد. اگرچه به نظر می رسد که ارزهای دیجیتالی هیچ جا نمی تواند از پارادوکس ها فرار کنند. سرمایه گذاران به مقررات اعتقاد دارند، اما نگران بسیاری از تأثیرات این مقررات هستند. آنها از اهمیت محیط زیست به خوبی آگاه هستند ولی می دانند استخراج ارزهای دیجیتال مقدار فراوانی کربن وارد محیط زیست می کند. کند و کاو در این تفاوت های ظریف برای درک احساسات کلی مصرف کننده و پیش بینی رفتار مصرف کننده در مورد آینده بسیار نامشخص ارز دیجیتال کلیدی است.

آینده ارزهای دیجیتال هر چه باشد، برای ایجاد تعادل بین ریسک ها و پاداش ها، کارهای زیادی باید انجام شود، و فرصت های زیادی برای برندها و افرادی که این وظیفه را بر عهده می گیرند، وجود دارد.

نبرد آینده ارزهای دیجیتال

نبرد آینده ارز های دیجیتال

ما رقابت جهانی پویا را بین ارزهای فیات ملی، ارزهای دیجیتال و ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) در بین کشورهای مختلف مدل می‌کنیم، که به موجب آن قدرت مالی و قدرت ارز یک کشور متقابلاً تقویت می‌شوند. ظهور ارزهای دیجیتال به ارزهای فیات قوی‌تر (به عنوان مثال دلار) آسیب می‌زند، اما می‌تواند با کاهش رقابت با ارزهای قوی‌تر، به نفع ارزهای فیات ضعیف‌تر باشد. الزامات ذخایر نظارتی روی استیبل کوین‌های متصل به یک ارز فیات به عنوان مثال USDT و USDCمی‌تواند اثرات نامطلوب ارزهای دیجیتال بر آن ارز را کاهش دهد.

کشورها به طور استراتژیک  CBDCها را در پاسخ به رقابت ارزهای دیجیتال در حال ظهور و سایر ارزها اجرا می کنند. مدل ما ترتیب نوک زدن زیر را نشان می‌دهد: کشورهایی با ارزهای قوی اما غیر غالب (مانند چین و هند) بیشترین انگیزه را برای راه‌اندازی CBDC‌ها برای به دست آوردن مزیت محرک اول فناوری و به طور بالقوه کاهش دلاری شدن نامطلوب موجود دارند. کشورهایی که قوی‌ترین ارزها را دارند (مثلاً ایالات متحده) در ردیف بعدی قرار دارند و از توسعه CBDC در مراحل اولیه سود می‌برند تا رشد ارزهای دیجیتال را در ابتدا کاهش دهند و با CBDC رقبا مقابله کنند.

کشورهایی که ضعیف ترین ارزها را دارند از اجرای CBDC صرف نظر کرده و به جای آن ارزهای رمزنگاری شده را اتخاذ می کنند. به طور کلی، رقابت قوی ارزهای فیات و ظهور ارزهای دیجیتال، نوآوری مالی و توسعه ارز دیجیتال را تحریک می کند. یافته‌های ما به منطقی‌سازی تحولات اخیر در دیجیتالی‌سازی ارز و پرداخت کمک می‌کند، در حالی که بینش‌های به موقع در مورد نبرد جهانی ارزها و آینده پول ارائه می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا